محمدیان-مشکل زمین بیش از 90 درصد ساکنان بافت قدیم شهر اسدیه، با گذشت 30 سال هنوز حل نشده است. شهرداری اسدیه به خبرنگارخراسان گفت: ساکنان بافت قدیم این شهر که قبل از انقلاب زمین رایگان دریافت کرده بودند، در حال حاضر با گذشت 30 سال موفق به دریافت اسناد مالکیت این زمین ها از بنیاد مستضعفان و اداره اموال و املاک استان نشده اند.
رضا آدینه افزود: تاکنون تنها به حدود 60 نفر از اهالی این منطقه سند مالکیت داده شده است.
وی درخصوص طرح جامع شهر اسدیه گفت: این طرح 27 فروردین سال گذشته در کار گروه معماری و شهرسازی استان بررسی و تایید شد و 14 تیر همان سال در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب نهایی رسید سپس 27 بهمن 1386 از سوی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تنفیذ شد. ...
وی خاطر نشان کرد: در طرح جامع شهر اسدیه ابعاد مختلف از جمله مسائل فرهنگی، آموزشی، مسکونی، تجاری؛ میراث فرهنگی و گردشگری، اداری، ورزشی، فضای سبز، انتظامی، درمانی، بهداشتی، خدمات عمومی، تاسیسات شهری، پارکینگ، سیل بند، شبکه معابر و غیره پیش بینی شده است.
وی درخصوص پروژه های آموزش عالی گنجانده شده در این طرح گفت: 10 هزار و 612 مترمربع برای دانشگاه پیام نور واحد اسدیه و دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در طرح جامع شهر اسدیه ورزشگاه، سالن چند منظوره و استخر سرپوشیده هم جانمایی شده است.وی با بیان این که اواخر تیر امسال طرح جامع شهر اسدیه به شهرداری ابلاغ شد، افزود: این طرح برای اجرا توسط کارشناسان در حال بررسی و اولویت بندی است و پس از تامین اعتبار اجرا خواهد شد.وی تصریح کرد: در این طرح برخی منازل و ادارات داخل طرح قرار می گیرد که برای تملیک آن نیازی به اختصاص اعتبار است.
وی مشکل عملیاتی طرح جامع شهر را مربوط به مسائل ایجاد شده بین سازمان مسکن و شهرسازی و بنیاد مستضعفان دانست و گفت: برخی زمین ها بین این دو نهاد مشاعی است و این باعث شده عملیات اجرایی طرح جامع شهر کند پیش برود.
وی با مثبت ارزیابی کردن طرح جامع شهر تاکید کرد: با توجه به مرزی بودن منطقه، توجه بیشتر به مسائل انتظامی در این طرح ضروری است.
به گفته وی اعتبار طرح جامع شهر اسدیه هنوز برآورد نهایی نشده است.وی درباره مشکل دام های رها شده در شهر اسدیه هم گفت: شهرداری در این خصوص به دام داران اخطار داده و امور قانونی مربوط به آن انجام شده است در نتیجه دام داران باید تا 15 اسفند امسال دام ها را از محدوده شهری خارج کنند، در غیر این صورت دام هایشان ضبط خواهد شد.وی با بیان این که در حال حاضر حدود 4 هزار دام در شهر اسدیه رها شده اند افزود: در جلسه ای با حضور فرماندار شهرستان و متولیان امر این مشکل بررسی و مقرر شد مجتمع دام سبک در اطراف کارخانه آسفالت یا زمین های طاغان جانمایی شود.
وی ادامه داد: بر این اساس با هماهنگی ادارات ذی ربط از جمله منابع طبیعی و جهاد کشاورزی زمین به دام داران تحویل خواهد شد تا دام هایشان را به مکان تعیین شده منتقل کنند.وی اضافه کرد: شهرداری تامین آب دام ها را در این مجتمع بر عهده گرفته تا مشکل موجود هر چه سریع تر برطرف شود.
وی با اشاره به انجام مطالعات مجتمع دام سنگینی در دشت بورنگ گفت: پس از مطالعه این طرح و انجام 70 درصد عملیات مربوط به آن، پروژه مجتمع دام سبک نیز پیگیری خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر هیچ مجتمع دام داری اعم از سبک و سنگین در شهرستان درمیان وجود ندارد و با ایجاد این مجتمع ها وضعیت دام های رها شده در شهرهای منطقه سامان دهی خواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت مقوله فرهنگ سازی در این خصوص افزود: متولیان فرهنگی به ویژه ائمه جمعه در این زمینه نقش بسزایی دارند و باید مردم را با فرهنگ شهرنشینی بیشتر آشنا کرده و شهروندان هم تسلیم قانون باشند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تردد دام های رها شده در شهر اسدیه علاوه بر ایجاد آلودگی در معابر به فضای سبز زیست شهری نیز خسارت وارد می کند که باید این معضل هر چه سریع تر برطرف شود.وی درباره وضعیت مبلمان شهری اسدیه گفت: براساس آخرین آمار در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر اسدیه پایین تر از 5 متر مربع است که خشکسالی، سرمازدگی و کاهش نزولات جوی هم در این زمینه تاثیر منفی داشته است.
وی با اشاره به اجرای طرح جاده سلامت افزود: در جاده قدیم سرو- درمیان از حدود یک ماه قبل بیش از 3 هزار اصله درخت توت مثمر به طول 3 کیلومتر و در 6 لاین کاشته شده است که با اجرای آن علاوه بر ایجاد محیطی زیبا و آرام برای ورزش و پیاده روی تفرجگاهی مناسب برای خانواده ها محسوب می شود./ر.خراسان